Comentaris dels clientsEls comentaris dels
nostres clients

anonim - (05-12-2015)

Apartament Dúplex 3

ENCANTADOS” 5 de 5 estrellas Opinión escrita el 13 septiembre 2015 Acabamos de llegar del puente de La Diada y confirmo las excelentes críticas que había leído. Hemos estado en la Fira de Tàrrega durante el fin de semana y decidimos alojarnos en Ca L'Estruch ya que no encontramos nada parecido en calidad y precio más cerca. Conclusión después de estar: decisión acertadísima. Hemos estado en uno de los apartamentos cuatro personas, matrimonio y dos hijos por 100€/noche. Casa preciosa reformada estilo rústico, con mucho gusto y con detalles de calidad similares a alojamientos de bastantes estrellas. No pudimos disfrutar de las instalaciones comunes de la casa po

Comenta Envia'ns la teva opinió:
info@calestruch.com

Anònim - (12-01-2015)

Apartament Dúplex 2

Destacar sobretodo el salón con los ventanales para leer y disfrutar de las vistas. El desayuno en el patio no te lo puedes perder y la cocina es excelente por ello también recomendar las cenas en la casa. El trato del propietario es excelente y te recomienda lugares para visitar. Sin duda quedan ganas de repetir, el lugar lo merece.

Comenta Envia'ns la teva opinió:
info@calestruch.com

VALLCLARA

DESCRIPCIÓ DEL POBLE

Vallclara, poble de la Conca de Barberà, es troba a la vessant septentrional de la Serra de Prades, a 623 m d'altitud i té uns 130 habitants. La festa major té lloc a la quarta setmana d'agost i és una de les més anomenades de la comarca. Al poble gaudim del tradicional pa de llenya, d'una bonica piscina olímpica de 25 m i de cursos d'anglès, molt coneguts arreu, a la casa de colònies.

Tres apunts d'història: No sabem l'origen del nom de Vallclara, però l'any 1152 podem trobar una referència documental en la que es fa esment d'un indret anomenat Vallem Claram. Sabem que al 1345 Berenguer de Jorba exigí i ocupà el poble (encara trobem les ruïnes del castell del Sr de Jorba). A les acaballes del s. XVIII fou construïda l'església de Sant Joan Baptista que té l'altar d'estil neoclàssic.

La Serra de Prades i els boscos de Poblet (la natura és l'espectacle) dibuixen l'entorn. A la comarca hem d'esmentar Montblanc (a 18 km), ciutat medieval emmurallada, i les seves festes de molta tradició. L'Espluga de Francolí (12 km) on hi ha museus d'interès i la cova prehistòrica d'aglomerat més gran d'Europa. A Vimbodí (6 km) podeu visitar el "Museu del Vidre", l'impressionant Monestir de Poblet i els castells de Milmanda i Riudabella. Si ens arribem a Prades (13 km) trobarem un poble medieval ple d'història on ens fixarem en la muralla, l'església i l'Ermita de l'Abellera. A Rocallaura (30 km) trobarem un balneari de tota la vida. El segell d'identitat de tot plegat és la Ruta del Cister (monestirs de Poblet, Vallbona de les Monges i Santes Creus), els bons vins, el bon menjar i els millors olis d'oliva.

HISTÒRIA DEL POBLE

La primera referència documental de Vallclara és de l'any 1152. Quan el comte Ramon Berenguer IV confirmà als homes de Tàrrega la donació de Vinaixa, hom esmenta Vallem Claram. El llinatge dels Vallclara, tal vegada senyors o castlans del castell, és conegut des de l'any 1195 quan en Guerau de Vallclara, amb el seu germà Bernat de Conesa, autoritzaren una ampliació del dret de recollir aigua per als molins de la Guàrdia dels Prats. El 1234 apareix un altre Guerau de Vallclara com a marmessor del testament de Ramon de Guardiolada, fill de Ramon de Cervera. El 1260 Guerau de Vallclara fou beneficiat amb una tercera part de la lleuda corresponent al mercat setmanal de la vila de Conesa. El 1264 és documentat un Arnau de Vallclara com un dels castlans de Conesa.

El 1220, el castell i lloc de Vallclara fou cedit per Pere Sassala al monestir de Poblet. La comunitat gaudí d'aquesta propietat al llarg de tot el segle XIII i a l'inici del segle XIV sense entrebancs, fins que el 1349 Berenguer de Jorba reclamà uns certs drets sobre aquest lloc. Aquesta reclamació fou seguida d'uns incidents violents per part dels homes de Berenguer de Jorba, els quals incendiaren la granja de Riudabella que pertanyia al monestir. Arran d'aquest fet intervingué el rei Pere III i ordenà al veguer de Montblanc que retingués el terme i el castell de Vallclara sota el seu poder. Finalment, Berenguer de Jorba vengué els seus drets sobre Vallclara al monestir de Poblet pel preu de 80.000 sous. Per la seva part, Ramon de Sanahuja reclamà drets sobre Vallclara però foren desestimats pel rei Pere III.